Παρά τις καλύτερες των προσπαθειών τους, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί δεν μπόρεσαν να επιτύχουν τις απαραίτητες περαιτέρω συγκλίσεις στα κριτήρια για εδαφικές προσαρμογές

Οι προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας σκιάζονται από έναν τόνο αβεβαιότητας μετά τις αμερικανικές εκλογές και το δημοψήφισμα του Brexit, αλλά δεν αναμένεται να υπάρξει μεγάλος οικονομικός αντίκτυπος στη γερμανική οικονομία βραχυπρόθεσμα, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομίας.

Το Μον-Σαιν-Μισέλ (Mont-Saint-Michel) είναι μικρή ορεινή νησίδα στις ακτές της Νορμανδίας, σε πολύ μικρή απόσταση (περίπου 1,6 χλμ) από την ακτή, με την οποία συγκοινωνεί με ασφαλτοστρωμένο δρόμο.

Tο επίκεντρο της σεισμικής δόνησης εντοπίζεται 21 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Μακεράτα και 52 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ανκόνα, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 10 χιλιόμετρα

Η Ολλανδία εντείνει τα μέτρα που λαμβάνει προκειμένου να σταματήσει η εξάπλωση της γρίπης των πτηνών H5N8 στο έδαφός της, αφού στο επικίνδυνο αυτό στέλεχος αποδίδεται ο θάνατος δεκάδων εκτρεφόμενων πουλιών και 1.250 θαλάσσιων πτηνών.

Ένας νεκρός από ανακοπή καρδιάς, 10 οι τραυματίες -Φόβος και πανικός έχει κυριεύσει τους κατοίκους -Κατέρρευσαν κτίρια, μεγάλες υλικές ζημιές - Κλείνει «αλληλουχία» ρηγμάτων

Η δίκη του άνδρα, που κατηγορείται για τον φόνο της βρετανίδας βουλευτή Τζο Κοξ, μια εβδομάδα πριν η Βρετανία ψηφίσει στο δημοψήφισμα του Ιουνίου για τη συμμετοχή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, άρχισε σήμερα.

Με αφορμή τις χθεσινές απειλές του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών – εν είδει τελεσιγράφου – ότι η χώρα του δεν πρόκειται να περιμένει την Ευρωπαϊκή Ένωση έως το τέλος του έτους σχετικά με το ζήτημα της απελευθέρωσης των θεωρήσεων για τους Τούρκους πολίτες εντός της Ένωσης, αλλά θα καταγγείλει τη Συμφωνία για τους πρόσφυγες, η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κυρία Ελίζα Βόζεμπεργκ – Βρυωνίδη κατέθεσε επείγουσα ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ζητώντας επίσημη αντίδραση της Ε.Ε. στην προκλητική αυτή στάση της τουρκικής ηγεσίας.

Η Επιτροπή πρέπει να δημιουργήσει έναν δεσμευτικό μηχανισμό που θα προβλέπει την ετήσια υποβολή έκθεσης για την κατάσταση της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου και των θεμελιωδών δικαιωμάτων σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ.

Περισσότερα Άρθρα...