Καλαμάτα: Στην κυκλοφορία δόθηκε το μεγαλύτερο τμήμα της «Περιμετρικής»

Typography

Στην κυκλοφορία αποδόθηκε το τμήμα τοης περιμετρικής οδού της Καλαμάτας από το Praktiker τη Θουρίας μέχρι την οδό Αρτέμιδος.

 

Ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, μαζί με τον υπουργό Επικρατείας Χριστόφορο Βερναρδάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση, επιθεώρησαν τον συγκεκριμένο οδικό άξονα, λίγο μετά πραγματοποίησαν αυτοψία στα αντιπλημμυρικά έργα της Θουρίας και το απόγευμα είχαν συνάντηση με τον δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα στο νέο δημαρχείο.

Όπως προβλέπεται μέσα στον Δεκέμβριο και με την ολοκλήρωση του Περιμετρικού, τίθεται σε πλήρη ανάπτυξη και λειτουργία, ο αυτοκινητόδρομος Κόρινθος- Τρίπολη- Καλαμάτα και ο κλάδος Λεύκτρο-Σπάρτη καθώς με την παράδοση της Περιφερειακής οδού της Καλαμάτας, ολοκληρώνεται ο Αυτοκινητόδρομος του «Μορέα», πρώτος από τους συνολικά 5 μεγάλους οδικούς άξονες της χώρας.

Ο Περιφερειακός έχει μήκος 12 χιλιομέτρων και χαρακτηριστικά κλειστού αυτοκινητόδρομου (με 2 λωρίδες και ΛΕΑ ανά ρεύμα κυκλοφορίας), παρόμοια με του υπόλοιπου άξονα ενώ στο υπουργείο τον αποκαλούν «Μικρή Αττική Οδός».

Το τμήμα που παραδόθηκε έχει μήκος περίπου 7,5 περίπου χιλιόμετρα. Αρχίζει από τον κόμβο της εισόδου Καλαμάτας (που βρίσκεται στην περιοχή της Θουρίας, εγγύτατα του Νοσοκομείου Καλαμάτας, όπου σήμερα απολήγει ο εν λειτουργία αυτοκινητόδρομος Τρίπολης – Καλαμάτας) και φθάνει μέχρι και τον ανισόπεδο κόμβο του Νέδοντα (που συνδέει την περιμετρική οδό με το κέντρο της πόλης).

Το τμήμα που παραδίδεται σε κυκλοφορία περιέχει τρεις ανισόπεδους κόμβους:

1. τον ανισόπεδο κόμβο Δυτικής Εισόδου Καλαμάτας (κόμβος που βρίσκεται στην περιοχή του εργοστασίου ΚΑΡΕΛΙΑ) και τη σύνδεσή του με την οδό Αθηνών
2. τον ανισόπεδο κόμβο Λεΐκων για τη σύνδεση με την ομώνυμη περιοχή της πόλης
3. τον ανισόπεδο κόμβο Νέδοντα για τη σύνδεση με το Ιστορικό Κέντρο της πόλης.

Περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, σημαντικό αριθμό τεχνικών cut & cover, ιδιαίτερα στην ευρύτερη περιοχή σύνδεσης του ανισόπεδου κόμβου Νέδοντα με το Ιστορικό Κέντρο.

Η κατασκευή των τεχνικών αυτών κρίθηκε αναγκαία κύρια λόγω της μορφολογίας του εδάφους, προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και για γεωτεχνικούς λόγου

banner panta rei 260x200