Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Στέρνας << Η Αγία Τριάδα>> σας καλεί στην 3η ετήσια γιορτή βερίκοκου που διοργανώνει το Σάββατο 9 Ιουλίου και ώρα 8:30 μ.μ. στον προαύλιο χώρο της έδρας του συλλόγου.

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Άργους-Μυκηνών  εγκαινιάζει  την Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2016 και  ώρα 12.30 μ.μ. στην Άιθουσα Τέχνης & Πολιτισμού «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ » στο Άργος την έκθεση ζωγραφικής της  Ελισάβετ Δήμα- Πετροπούλου  με τίτλο «Κάθε κτίριο και μία ιστορία», που θα διαρκέσει 10 ημέρες.  

Το έθιμο της βασιλόπιτας είναι πολύ παλαιό, είναι από τα ελάχιστα αρχέγονα έθιμα που επιβιώνουν. 

Την 6η Ιουνίου 1944 (D-DAY) 160.000 στρατιώτες με 5.000 πλοία έκαναν απόβαση στις ακτές της Νορμανδίας με σκοπό να ελευθερώσουν την Ευρώπη από τον ναζισμό. Μεταξύ αυτών ήταν και οι Ελληνικές κορβέτες ΤΟΜΠΑΖΗΣ και ΚΡΙΕΖΗΣ.

Γούρι σημαίνει καλός οιωνός, το «μαγικό» αντικείμενο που έχει σκοπό να φέρει καλή τύχη. Η προσέλκυση της καλής τύχης είναι μια πανάρχαια συνήθεια και αποτελεί ευσεβή πόθο όλων των λαών σε όλες τις εποχές.

Τα Χριστούγεννα η εορτή της ανάμνησης της γεννήσεως του Ιησού Χριστού δηλαδή, αποτελούν την μεγαλύτερη γιορτή του Χριστιανισμού, αποτελώντας ημέρες χαράς για όλον τον Χριστιανικό κόσμο. Λόγω βέβαια της...

Η Ιερά Μονή Παναγίας Σουμελά ή Μονή Σουμελά (ποντιακά: σου Μελά, από το όρος Μελά), είναι ένα πασίγνωστο χριστιανικό ορθόδοξο μοναστήρι κοντά στην Τραπεζούντα, σύμβολο επί 16 αιώνες του Ποντιακού Ελληνισμού.

Όλοι γνωρίζουμε για το σπάσιμο του ροδιού, το κόψιμο της βασιλόπιτας, το «καλό ποδαρικό» και τα -απαραίτητα πλέον- γούρια για το σπίτι. Ας κάνουμε όμως μια βόλτα στην Ελλάδα αυτή την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, για να γνωρίσουμε έθιμα που ίσως δεν έχεις συναντήσει ποτέ!

Κάθε περιοχή στην Ελλάδα έχει άλλη γνώμη για τους καλικάντζαρους σχετικά με την εμφάνισή τους, με το ποιος γίνεται και με το τι κάνουν, όμως παντού υπάρχουν ορισμένα κοινά στοιχεία.

Περισσότερα Άρθρα...