Το νεανικό βιβλίο «Ο Φύλλος» της Έλενας Γλωσσιώτη, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Θίνες, σε εικονογράφηση Μυρτώς Δεληβοριά, έλαβε την τιμητική διάκριση «White Ravens» για το 2016 και συγκαταλέγεται στα 200 παιδικά βιβλία του κόσμου.

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας και το Ίδρυμα του Δήμου Ναυπλιέων «Ιωάννης Καποδίστριας» σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Ναυπλιέων και τον ΔΟΠΠΑΤ σας προσκαλούν το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 20.00 στο Βουλευτικό στην ομιλία του Δρος Ιστορίας και συγγραφέα κ. Θάνου Κονδύλη με θέμα

Η Παιδική και Νεανική Βιβλιοθήκη του Δήμου Άργους Μυκηνών που λειτουργεί στο πλαίσιο των δράσεων της Κ.Ε.Δ.Α.-Μ, συνεργάζεται με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φοιτητών & Πτυχιούχων του Ελληνικού Πολιτισμού και τις Εκδόσεις ΕΛΛΗΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ και παρουσιάζει το παιδικό βιβλίο «Ο μπαμπάς μου … Ο ήρωας μου» του Παναγιώτη Δημητρόπουλου, την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 11.00 το πρωί στο χώρο της Βιβλιοθήκης.

Ο Προοδευτικός Σύλλογος Λυγουριού "Ο Καββαδίας" παρουσιάζει το βιβλίο της Δ.Σωτηροπούλου με τίτλο «ΤΟ ΟΡΚΙΖΟΜΑΙ ΣΤΙΣ ΡΥΤΙΔΕΣ ΜΟΥ», τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν για τα παιδιά που νοσούν από καρκίνο.

Η Αργολική Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης συγκεντρώνει βιβλία για τους φυλακισμένους των Δικ. Φυλακών Ναυπλίου και των Αγροτ. Φυλακών Τίρυνθας  .

Η πλούσια συλλογή του μουσείου από ιστορικά κειμήλια του 19ου αιώνα δημιουργούν το περιεχόμενο για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά Δ΄, Ε΄, και Στ΄Δημοτικού αλλά και για το Γυμνάσιο και το Λύκειο που πραγματοποιείται μέσα στην παλιά πόλη.

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση παρουσίασε τον αφιερωματικό τόμο «Μυκήνες», 17η κατά σειρά προσθήκη στο εκδοτικό πρόγραμμα «Ο Κύκλος των Μουσείων» που ξεκίνησε το 1997 και έχει στόχο να προβάλει τον πλούτο του πολιτιστικού αποθέματος που διαθέτει η Ελλάδα. Συγγραφέας είναι η κυρία Άλκηστις Παπαδημητρίου, αρχαιολόγος, Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας. 

Το BLE και οι Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΌΣ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου “το Μυστικό της Πεταλούδας”  Ισμήνης Μπάρακλη το Σάββατο 6 Αυγούστου στίς 21:00 στον πολυχώρο BLE στο Παράλιο 'Αστρος.

Περισσότερα Άρθρα...