Σε 41 ημέρες θα δούμε εκατομμύρια Ελλήνων που απαρτίζουν επιτηδευματίες, αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες ,να κινδυνεύουν με υπέρογκες αυξήσεις ασφαλιστικών εισφορών και μετόχους εταιρειών ακόμα και ανωνύμων να κινδυνεύουν με αιφνιδιασμό, αφού εκρηκτική αύξηση ασφαλιστικών εισφορών ,βάσει του σχεδίου που βρίσκεται σε συζήτηση, αναμένεται σε σχέση με τα μερίσματα. 

Συνεχίζεται η διαπραγμάτευση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των θεσμών για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό που αφορά στα επιχειρηματικά δάνεια.

Οπως έγινε γνωστό την Παρασκευή τα capital controls για τις επιχειρήσεις χαλαρώνουν, καθώς δίνεται άδεια, σε ορισμένες από αυτές,  να ανοιχθούν νέοι λογαριασμοί στις τράπεζες. 

Για «σεισμό» στα έσοδα των επιχειρήσεων περί τον καφέ, αλλά και «φωτιά» στην τσέπη των καταναλωτών, κάνουν λόγο οι παράγοντες της αγοράς, ως αποτέλεσμα της επικείμενης επιβολής νέου φόρου στον καφέ.

Πολύ κοντά στη συμφωνία βρίσκεται η κυβέρνηση και οι θεσμοί για τον εξωδικαστικό μηχανισμό των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων, σύμφωνα με κορυφαία κυβερνητική πηγή που μετέχει στη διαπραγμάτευση.

«Η Ελλάδα δεν θα έχει κανένα πρόβλημα με την εξυπηρέτηση του χρέους της τα επόμενα δέκα χρόνια», είπε ο Γερμανός υπουργός οικονομικών στο 26ο Ευρωπαϊκό Τραπεζικό Συνέδριο της Φρανκφούρτης χτες το βράδυ.

Ολοκληρώθηκε, στις 5.30 το πρωί, ο νέος κύκλος της διαπραγμάτευσης μεταξύ της κυβέρνησης και των εκπροσώπων των θεσμών, στο πλαίσιο της β' αξιολόγησης.

Σε εξέλιξη είναι η συνάντηση της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου, με τους εκπροσώπους των θεσμών για τα εργασιακά. Σύμφωνα με πληροφορίες, κύριος στόχος της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας στη διαπραγμάτευση για τα εργασιακά είναι η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και η επεκτασιμότητα των κλαδικών συμβάσεων εργασίας.

Η νέα φορολογική καταιγίδα που έρχεται από τις αρχές του χρόνου δεν θα αφήσει τίποτα όρθιο. Και δεν είναι μόνο τα βαρία ή τα δύσκολα, αλλά και καθημερινές συνήθειες όπως ο καφες που με την νέα υπερφορολογία από την 1η Ιανουαρίου καθίσταται είδος πολυτελείας. Συγχρόνως, σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι καφεκόπτες.

«Να ενισχύσουν με τη δύναμη της ψήφου τους το ΤΕΕ επιλέγοντας -ανεξαρτήτως παράταξης- τους καλύτερους», κάλεσε ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Γιώργος Στασινός τους μηχανικούς της χώρας καθώς σήμερα διεξάγονται οι εκλογές του Επιμελητηρίου.

Μετά την απόφαση του ΣτΕ έρχονται αλλαγές στον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ - Ορίζονται νέες αντικειμενικές αξίες που θα προσεγγίζουν τις εμπορικές τιμές - Σε ποιες περιοχές θα υπάρξουν μεγάλες μειώσεις στο φόρο ακινήτων - Ο στόχος για έσοδα 2,65 δισ. δεν αλλάζει

Περισσότερα Άρθρα...