Καταγγελίες ΚΕΔΕ για «σκόπιμες απορρίψεις έργων, δήμων» από αντιπεριφερειάρχες

Typography

Απορρίψεις έργων δήμων από «συγκεκριμένους αντιπεριφερειάρχες στο βωμό του προσωπικού οφέλους και μικροκομματικών σκοπιμοτήτων» καταγγέλλει η ΚΕΔΕ.

 

Υποστηρίζει ότι σε ορισμένες περιπτώσεις υπήρξαν «πρακτικές εκφοβισμού σε βάρος δημάρχων» και καλεί τους περιφερειάρχες να παρέμβουν άμεσα.

Παράλληλα, ξεκινά την καταγραφή όλων των έργων, δήμων που έχουν απορριφθεί αδικαιολόγητα, από τις περιφέρειες.

Ήδη, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, απέστειλε σχετική επιστολή προς τους συναδέλφους του. Τα στοιχεία και οι σχετικές αναφορές που θα σταλούν από τους δήμους θα προωθηθούν, όπως αναφέρει, στους αρμόδιους πολιτικούς και νομικούς φορείς. «Οι δήμαρχοι δεν εκφοβίζονται,ούτε τρομοκρατούνται.

Δεν θα επιτρέψουμε στους γεωγραφικούς αντιπεριφερειάρχες που έχουν μπει σε προεκλογική περίοδο και έχουν βλέψεις για συγκεκριμένους δήμους να λειτουργούν με πελατειακά κριτήρια.

Είναι απαράδεκτο να αδικούν δήμους, στους οποίους μένουν χιλιάδες πολίτες και με βάση τα πληθυσμιακά και γεωγραφικά κριτήρια θα έπρεπε να λαμβάνουν χρηματοδοτήσεις για την υλοποίηση συγκεκριμένων έργων» αναφέρει, σε δήλωσή του, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ