Άρθρο του Πέτρου Μακρή

Το περιέργως όψιμο ενδιαφέρον του κ. Αλέξη Τσίπρα για… δικαιότερο εκλογικό σύστημα (λυπάμαι που θα το ονομάσω έτσι), δεν είναι παρά ένα ακόμη ψέμα στον κατάλογο των αμέτρητων ανακολουθιών λόγου και πράξεων του πρωθυπουργού.

Άρθρο του Δημήτρη Μαρκόπουλου

Λίγες ώρες απομένουν για να γνωρίζουμε εάν η Ευρώπη θα αλλάξει αρκετά ή θα μεταμορφωθεί σε κάτι εντελώς καινούργιο. Κάτι διαφορετικό από αυτό που γνωρίζουμε από το 1945 και μετά.

Στις 14 Σεπτεμβρίου του 1948 το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Ελευθερία» στα περίπτερα έγραφε με έντονα, κεφαλαία γράμματα, «ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΝ ΩΔΗΓΗΘΗ ΒΙΑΙΩΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΣΕΡΒΙΑΝ».

Άρθρο του Γεωργίου Π. Μαλούχου

Αν είναι κάτι το οποίο ουδείς αμφισβητεί πλέον για τον Αλέξη Τσίπρα είναι το γεγονός ότι πρόκειται για τον μεγαλύτερο πολιτικά αμοραλιστή τακτικιστή που γνώρισε η ελληνική πολιτική ζωή τουλάχιστον εδώ και έναν αιώνα.

Πολλές φορές αναρωτιόμουν, τα προηγούμενα χρόνια, το πώς μπορούσαν και επιβίωναν οι άνθρωποι μέσα στην κακουχία, τον πόλεμο και τον εξευτελισμό του σώματος και της ψυχής, κατά το πρόσφατο κυρίως, παρελθόν.

Άρθρο του Αντώνη Ν. Βγόντζα

Οι πιο μεγάλοι και βαθείς φόβοι επαληθεύτηκαν. Οχι τόσο εκείνοι που είχαν ως αφετηρία την επιπόλαιη ανάγνωση των δημοσκοπήσεων. Οσο, κυρίως, εκείνοι που στηρίζονταν σε μια περιήγηση στην αυξανόμενη αντισυστημική διάθεση των λαών με τους οποίους έχουμε θεσμική και πολιτισμική αναφορά

Ο David McCullough το 1776 γράφει ότι το μεγάλο προτέρημα του Τζορτζ Ουάσινγκτον ήταν ότι αναγνώριζε την πραγματικότητα. Χωρίς ωραιοποιήσεις, χωρίς δικαιολογίες, αποστασιοποιημένα, όπως πρέπει να την αντιμετωπίζει κάθε μεγάλος στρατηγός.

Άρθρο του Θανάση Λυρτσογιάννη

Το τζίνι βγήκε από το μπουκάλι και η Βρετανία εισέρχεται σε μία περίοδο παρακμής. Και δεν αποκλείεται να μεταβληθεί σε αυτό που προέβλεψε πριν από το δημοψήφισμα, αποκαλύπτοντας ουσιαστικά μύχιες επιθυμίες, ο Μανουέλ Βαλς, πρωθυπουργός της Γαλλίας, μία μικρή χώρα στην άκρη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Tου Κώστα Μπακογιάννη
περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας

Διανύουμε επίσημα τον έκτο χρόνο της κρίσης, αλλά η απόσταση μεταξύ των επιχειρηματικών αναγκών και της ασκούμενης πολιτικής ολοένα και μεγαλώνει. Σήμερα, τέσσερις στις δέκα επιχειρήσεις εξετάζουν το ενδεχόμενο να μεταφέρουν την έδρα τους στο εξωτερικό, ποσοστό που μεταφράζεται σε περίπου 9.000 επιχειρήσεις, όπως δείχνει έρευνα της Endeavor Greece.

Περισσότερα Άρθρα...

Υποκατηγορίες